Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
ملاحظة: This feature may not be available in some browsers.
سجل عضوية او سجل الدخول للتصفح من دون إعلانات
ممكن تورينا طبخكطبخك يجنن
بعرف اعمل زلابيه و بعشقها بالسكر بودر او النوتيلا السايحه 😘 ممكن ابقي اشارككم الوصفه 👋
{أعزائي أعضاء منتديات نسوانجيمجلة نسوانجي المحترمين}
[يشرفني مشاركتكم بمطبخ الشيف بوسي]
مشاهدة المرفق 9930
اكلات سريعة التحضير للغداء وغير مكلفة | 11 أكلة سريعه وسهلة
(تقديم وجبات خفيفة و قليلة التكلفة)
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
كل من يجد في نفسه موهبة الطهي يشارك بافكاره
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اولا من اساسيات المطبخ التوابل
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هناك اكثر من 1800 نوع من التوابل!
لكن الاهم هي
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مكونات التوابل البسيطة
1ملح الطعام
2الفلفل الاسمر
3الكمون
4البهارات
5القرفة
6القرنفل
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هناك اكثر من 150 نوع من سلطات الخضر
الارخص والاوفر والاسرع لاعداد السلطة البلدي
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نصنع الاهم
{خلطة السلاطة البسيطة او الصوص}
وعاء ضع به الاتي
1.يوضع عصير الليمون.
2. يضاف الثوم المهروس.
3. ثم الخل.
4. زيت الزيتون.
5. الكمون.
6. ثم الملح والفلفل.
7. نصف ملعقة صغيرة سكر مطحون او عسل ابيض! ويقلبوا. جيدا
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لفرد واحد الاتي
(حبة طماطم)
(خيارة)
(نصف بصلة)
(الفلفل الحار او الرومي)
(بقدونس) او (خس بانواعه)
يقطع شرائح او قطع صغيرة ثم يضاف عليهم الخلطة السابقة [الصوص]
وصحتين وعافية علي قلبك
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اي خضر عدا الملوخية!
سيتم طهيها من الممكن اختزال جزء منها
لصناعة نوع جديد من السلطات المحلية
تسلق جيدا وتوضع عليها الخلطة السابقة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اجعل السلطة الخضراء طعاما يومياً
لتحافظ علي اسنانك وبالبلدي تحرش معدتك ونضارة بشرتك ونشاطك
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
والي لقاء في بعض الوجبات الخفيفة دومتم بصحة وعافية
Chef Bosy
~~~~~~~
سلطة الفواكه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تحتوي الفاكهة علي كل العناصر الاساسية للانسان
وتعتبر هيا المضاد الطبيعي لمقاومة الامراض
مع ارتفاع اسعار الفاكهة في كل دول العالم
لجأ الغرب لبيع الفاكهة بالعدد و الكبيرة منها بالقطعة
وستبدأ بوصف طبق السلاطة كالاتي
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نصنع الاهم
{خلطة السلاطة الحلوة او الصوص}
وعاء ضع به الاتي
1.يوضع عصير الليمون قليل من الملح.
2. يضاف الشربات
(سكر مزاب في مياه ساخنة وعصير ليمون مسحوق كاكاو ويغلي علي نار هادئة حتي يكون له قوام سميك).
3. ثم الفانيليا.
4.نصف ملعقة زيت الزيتون او جوز الهند.
5. قليل من عصير الطماطم.
6. روح الورد.
7. ملعقة كبيرة عسل ابيض ويقلبوا. جيدا
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لفردين او ثلاثه الاتي
(اصبع موز)
(تفاحة)
(فراولة)
(نصف حباية مانجو)
(برتقالة) او (كمثري)
<<<<<{او اي فاكهة موسمية}>>>>>
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
يقطع شرائح او قطع صغيرة ثم يضاف عليهم الصوص
وصحتين وعافية علي قلبك
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تناول الفاكهة بدون ضرب بالخلاط او العصر
فهو يفقدها قيمتها الغذائية ويكسر الفايتامين
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اجعل سلطة الفاكهة طعاما يومياً
لتحافظ علي صحتك وبالبلدي تطهر معدتك ونضارة بشرتك ونشاطك
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
والي لقاء في بعض الوجبات الخفيفة دومتم بصحة وعافية
Chef Bosy
~~~~~~~
طبق اليوم
بامية ويكا
مشاهدة المرفق 36230
المكوّنات:
بامية- نصف ك بامية كبيرة الحجم مقطعة شرائح
مرقة لحمة - 5 أكواب
مرق لحم - مكعب
طمطماية صغيرة مبشورة
5 فصوص ثوم مهروسة
زيت نباتي - ملعقتان كبيرتان
فلفل أسود - ملعقتان صغيرتان
ملح - ملعقتان صغيرتان
كزبرة مطحونة - نصف ملعقة صغيرة
شطة - ملعقة او اكثر حسب الرغبة
لحم مقطع الى شرائح - نصف كيلو موزة
دقيق - كوب
زيت غزير للقلي - بحسب الحاجة
طريقة العمل:
1- في وعاء متوسط الحجم، نتبّل اللحم بملعقة صغيرة من الملح والفلفل الأسود ثم نغمّسه بالدقيق.
2- نقلّي شرائح اللحم في قدر من الزيت على النار لمدة 5 دقائق حتى تصبح ذهبية اللون.
3- نسخّن مرق اللحم في وعاء على النار، ونضيف مكعب مرق اللحم والطماطم المبشورة وتترك المكونات لـ5 دقائق حتى تغلي.
4- نضيف البامية الى الخليط وتتبل بما تبقى من الملح والفلفل الاسود + الشطة.
5- نحرّك المكونات ونتركها من جديد لـ8 دقائق إضافية حتى تنضج.
6- نضع ملعقتين من الزيت في مقلاة على النار، ونضع الثوم والكزبرة ونقلبها لنحصل على اللون الذهبي.
7- نضيفي الخليط فوق البامية ونقلّب المكونات حتى تتداخل.
8- نسكب الويكا في طبق ثم نقدمها الى جانب اللحم المحمّر.
وصحتين وعافية علي قلبك
اضافه اليوم
طبق اليوم
طبق اليوم
كشك الماظ بلبن الزبادي
مشاهدة المرفق 36229
المقادير:
نصف كوب دقيق.
كوب حليب.
كوب لبن زبادي. ربع كوب
زيت أو زبدة.
بصلة وثوم.
كوبان مرقة دجاج.
أربع قطع صدور دجاج صغيرة مطبوخة.
طريقة التحضير:
يتم تقطيع البصلة إلي خلقات ويتم تحميرها حتى يصبح لونها ذهبياً ونضعها جانباً.
نحضر مقلاة ونضع به ملعقة زيت ونقطع الثوم ونقوم بتلقيبه مدة دقيقة ونضيف مرق الدّجاج حتى يغلي مدة خمس دقائق ونضيف الملح ونتركها جانباً.
في وعاء آخر نحضر كمية الزّبدة ويضاف إليها كمية الدقيق ونقلب المكونات مدة خمس دقائق، ويضاف الحليب مع التّحريك المستمر تماماً لصنع البشاميل، ونضيف لبن الزّبادي ونتركه يطبخ مدة ساعة على نار هادئة،
وبعد ذلك نضيف قطع الدّجاج الصّغيرة المسلوقة ونتركها تطبخ مدة عشر دقائق، ونرفع الكشك عن النّار.
يسكب الكشك في أطباق التّقديم ويرش ويزين البصل المحمر على الوجه ويقدم ساخناً.
وبالهناء والشفاء
طبق اليوم
طاجن العكاوي بالفرن
مشاهدة المرفق 36228
طاجن عكاوي في الفرن للزميل @abo nana
المقادير:
لحم عكاوي عجل.
فصين ثوم.
ملعقة صغيرة فلفل أحمر.
حباية طماطم.
أربع بصلات.
حبتان فلفل أخضر.
ملعقتان صغيرتان فلفل أسود.
ملعقتان صغيرتان ملح.
ثلاثة أوراق غار.
خمسة فصوص من حبهان.
ملعقة صغيرة جنزبيل مطحون.
عود قرفة.
طريقة التحضير
نقطّع كلا من الفلفل، والبصل، والطماطم ونضيفهم إلى اللحم.
نضيف كافة البهارات المتوافرة إلى الخليط السابق، ثم نخلط هذه المكونات بشكل جيد لمدة عشر دقائق.
نضع هذا الخليط الذي أعددناه في طاجن،
ثم نضع الطاجن على النار، حيث نضيف إليه الماء حتى ربعه تقريباً، ونتركه على النار 15 دقيقة تقريباً. نتأكد من أن الماء قد وصل إلى الربع تقريباً، نغطي الطاجن بأوراق الفويل، وندخله إلى الفرن لمدة 15 دقيقة تقريباً.
نخرج الطاجن من الفرن بعد انقضاء المدة المحددة، ونزيل أوراق االفويل، ونرجعه إلى الفرن تحت الشواية حتى يتحمر وجهه لمدة من الزمن تقدر بنحو خمس دقائق تقريباً.
نخرج الطاجن من الفرن، ونقدمه وهو ساخن، يمكننا تقديم الأرز بالشعيرية إلى جانبه، أو الخبز، أو البطاطس المحمرة، مع أي نوع من المشروبات حسب الرغبة.
وصحتين وعافية علي قلبك
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1 مكونات عمل شاورما الفراخ
سندوتشات شاورما الفراخ.- سندوتشات كبدة.
- كريب بانيه الدجاج.
- ساندويتشات البطاطس بالطريقة السورية.
- جلاش باللحمة المفرومة.
بوريك السبانخ بالفراخ والجبنة.
صدور فراخ مقطعة شرائح طولية.
فلفل رومي ألوان مقطع حلقات.
بصل مقطع شرائح رفيعة.
زبدة أو زيت نباتي خفيف.
ربع ملعقة صغيرة فلفل أسمر.
ملعقة ملح.
ربع ملعقة صغيرة قرفة.
طماطم مقطعة شرائح.
عيش فينو.
طريقة عمل ساندويتشات شاورما الفراخ
في طاسة على النار توضع الزبدة أو زيت نباتي وتوضع شرائح الفراخ وتشوح في الطاسة.
تقلب الفراخ إلى أن يتغير لونها للون الأبيض، يضاف البصل ويقلب معه قليلًا.
يضاف الفلفل الألوان ويتم التقليب مع وضع الملح والفلفل الأسمر، والقرفة تكون حسب الرغبة.
توضع الطماطم علي المزيج في الطاسة ويتم وضع الغطاء عليها دقيقتين إلى 5 دقائق إلى أن تمتزج المكونات جيدًا.
نقوم بفتح عيش الفينو بسكين ونضع الشاورما داخل الساندويتش.
يفضل تقديم ساندويتشات الشاورما مع عصير البرتقال وهي طبخات سريعة وسهلة وتحتوي على عناصر غذائية متعددة، وتعد اكلات سهلة وسريعة
2 مكونات سندويتشات الكبدة.
شارك
انت ليك ف الطبخ ولا اي 😂
الوصفه ادامك شغلي ايدك و دوقي عمايلها 🤣🤣لا ادوق الأول وبعدين احكم 😛
**** عليك ي شيف علاء 😂 جامدالزلابيه ❤️ معشوقتي
اكتر حاجه بحب اعملها و اتسلي فيها
طريقتها
٢ كوبايه دقيق ( تكفي لكميه نص كليو)
ملعقه خميره فوريه
ملعقه سكر بودره ( ينفع تكتر حسب الرغبه)
رشه ملح
معلقه نشا صغيره
ملعقه زيت كبيره
كوبايه ميه تسخنها ع البتوجاز ( تسخنها لحد متقدر تستحمل حرارتها)
الطريقه، حبه ميه و تقلب فيها الخميره مع معلقه سكر و تقلب لحد ما الخميره تعمل رغاوي
و ف حله او طبق كبير تحط المقادير كلها و تعجن لحد ما العجينه تبقي لا سايبه اوي زي عجينه البان كيك او ماسكه زي عجينه البيتزا
تغطي العجينه و تسيبها ترتاح ساعه عشان الخميره تشتغل و العجينه تنشف.
تعرف العجينه جاهزه لما تلاقي فقاقيع ع الوش
تجيب طاسه قلي و تغرقها زيت علي نار عاليه عشان الزيت يغلي و يبقي في ملعقه صغيره و كوبايه زيت
الصنعه هنا ف مسك العجينه و التكوير، هتلم ايدك كانك بتمسك العجينه زي حبل و تضغط كانك العجينه زي الحبل ف قبضه ايديك و تطلع العجينه ف طرف قبضه ايدك. و تجهز المعلقه ف كوبايه الزيت و تاخد لقمه من العجينه و ترميها ف الطاسه. و تستني لحد من اللقمه تطلع من قاع الطاسه و تعوم ع السطح عشان تتاكد ان زيت بقي جاهز للقلي
اللقمه طلعت ع السطح، تكمل بقي يعني تغرق المعلقه ف كوبايه الزيت و ترمي ف الطاسه بكميات.
تسيب اللقم تستوي و تاخدها علي سينه تبرد و لما تخلص العجينه كلها، تاخد الزلابيه قليه تانيه دقيقتين تلات مع التقليب عشان تبقي مقرمشه
بعد كدا ادامك تحط الزلابيه ف شربات او ترش سكر بودره او ترشي نوتيلا سايله و مع النوتيلا ترش بندق او اي نوع مكسرات مدقوق ف الهول
شخصيا بحب الزلابيه بسكر بودره او مسقيه شربات برشه حبه البركه
و بحر مسا ع الدايت 🤣🤣
😂💪**** عليك ي شيف علاء 😂 جامد
في شربه انا جربتها طول شهر رمضان تجنن اسمها التلبينه رائعه لو عايزه وصفتها انا جاهزهحتاج فراخ و يفضل تكون صدور مخليه
زيت زتون و سماق و لبن رايب بابريكا و ملح و فلفل و نسبهم تلت ساعه
وبعدين ننزلهم ف طاسه سخنه ياخدو لون ع كل جنب و ننزل بعدها بصوص الفراخ و نغطيهم و نوطي النار ١٠ د و تكون جاهزه
نزل الوصفة والخطواتفي شربه انا جربتها طول شهر رمضان تجنن اسمها التلبينه رائعه لو عايزه وصفتها انا جاهز
التلبينة هي شربه كان يحبها الرسول عليه الصلاة والسلام هي كالتالينزل الوصفة والخطوات